Миодраг Костић

Миодраг Костић, председник компаније МК Група, рођен је 25. августа 1959. године. Дипломирао је на Економском факултету у Новом Саду, на смеру Информационе технологије 1983. године, када и почиње своје путовање у свет приватног предузетништва које успешно траје више од 30 година.

Пословни систем који данас броји више од 35 предузећа и запошљава више од 4.500 радника у Србији и Украјини и као такав спада међу оне који чине окосницу домаће привреде, настао је 1983. године као мала приватна фирма за трговин, увоз-извоз и производњу. Данас је ова компанија међу највећим и најснажнијим компанијама у домаћем аграру. 

Као човек који руководи једном од највећих вертикално интегрисаних пољопривредних компанија  у Европи, Миодраг Костић један је од највећих експерата и познавалаца менаџмента у аграрној и шећерној индустрији. Својим сарадницима често говори да свако ко жели да буде успешан у приватном бизнису треба да поседује способност уочавања добре пословне шансе, као и могућност да дефинише и оцени пословну идеју и да је затим успешно реализује.

Вођен јасним ставом, сталне пословне изазове проналази у улагању у хотелски и апартмански комплекс на Копаонику и у оснивање нове компаније, МК Маунтин Ризорт (MK Mountain Resort), под чијим окриљем се налазе хотели Гранд и Анђела, као и апартманско насеље Конаци Сунчани врхови”. Осим туризма, нове инвестиције везане су за развој обновљивих извора енергије, где МК Финтел Винд (MK Fintel Wind) као основну делатност има производњу зелене електричне енергије, са фокусом на енергију ветра. Године 2011. МК Група преузима и домаћу компанију Карнекс“ (Carnex), водећу компанију на територији Србије у области производње меса и месних прерађевина. 

 

Као веома свестрана особа, своје знање и способности Миодраг Костић доказао је и учешћем у раду управних одбора највећих и најуспешнијих банака у Србији, али и као власник најпознатије брокерске куће на овим просторима. Председник је Управног одбора АИК банке, члан удружења послодаваца Послодавац", председник клуба Привредники члан бројних међународних пословних удружења.  

МК Гроуп и њен лидер Миодраг Костић, ослушкују заједницу у којој послују и на основу тога систематски и плански инвестирају у друштво, пружајући помоћ тамо где је најпотребнија. Да добре намере не завршавају само на речима, већ да се и спороводе у дело, потврђује и Задужбина породице Костић, која је постала Родитељска кућа за децу оболелу од рака при удружењу НУРДОР и „Институту за здравствену заштиту, деце и омладине Војводине“, али и изградња куће за младе у СОС Дечијем селу у Краљеву 2012.године, која је постала нови дом за 15 тинејџера.

Осим тога, добитник је признања „Најбољи менаџер у 2013.години”Најбољи индустријалац”, „Најуспешнији човек Војводине”, „Најуспешнији привредник”, Најбољи менаџер Југоисточне Европе 2011”, награда Златни динар цара Душана-компанија деценије”, „Београдски победник”, „Бизнис партнер годинеи других.Компанија МК Група је у више наврата проглашена и за најуспешнију компанију у Србији и региону.