Друштвена одговорност

Одговорност према заједници

Наша компанија посвећена је вредностима заједнице са акцентом на значају друштвено-одговорног пословања у свим местима у којима се налазе наша предузећа. Посвећени смо сарадњи са заједницом ради решавања важних проблема. Учествујемо у многобројним спонзорским, донаторским и хумантираним акцијама.

Свакодневно се трудимо да помогнемо онима којима је помоћ највише потребна, са жељом да им омогућимо светлију будућност и брже остварење циљева. Водећи се идејом о бољој будућности донирали смо 220.000 еура како би се изградила кућа за младе у Дечијем СОС селу у Краљеву.

 Уз сарадњу општине, обезбедили смо плац од 340 метара квадратних за иградњу куће. 2012. године у пролеће поставили смо темеље, а кровну конструкцију куће направили смо на јесен исте године.  Кућа је постала дом за 15 тинејџера којима су на тај начин обезбеђени бољи животни услови. С обзиром да верујемо у праве породичне вредности и мишљења смо да сва деца имају иста права, на овај начин покушали смо да им омогућимо остварење тих права.

Примарна активност друштвене одговорности МК Групе је од скоро и задужбина породице Костић. Задужбинарство омогућава спровођење бројних акција са циљем да се очувају и подржавају здраве хумане вредности.