Вести - Друштвена одговорност

МИОДРАГУ КОСТИЋУ УРУЧЕН БЕЏ ЧАСТИ

Први Србин који је добио признање СОС Дечија села

18/12/2015
МИОДРАГУ КОСТИЋУ УРУЧЕН БЕЏ ЧАСТИ

Краљево, 18. децембар 2015. – Медјународна организација СОС Дечије село доделила је, угледном привреднику и великом хуманисти, Миодрагу Костићу, председнику МК Гроуп, беџ части у знак захвалности за дугогодишњу подршку и допринос остварењу мисије чији је циљ „Дом пун љубави за свако дете“.

Миодраг Костић је први Србин коме је уручено ово признање, а међу добитницима претходних година су краљица Нур из Јордана, Фоверк Груп, немачка мултинационална компанија, Сенке Вортман, немачки режисер који је донирао СОС Дечијим селима део прихода од свог филма и Џозрф Кундукулам, бискуп из Индије.

Костић, који је награду примио у СОС дечијем селу Краљево изразио је посебну захвалност за признање које му је уручено.

"Изузетно је леп осећај бити део овакве породице. Породица је важна за свако дете, а сложна породица представља најбољу основу за њихово здраво одрастање. Морам да признам, да и поред свих овогодиших резултата које смо постигли и признања које сам примио, посебно сам поносан на ово данашње којим сте ми заокружили годину. Осмеси на лицима деце и нада у њиховим очима у боље сутра, највеће су признање и потврда да смо донели праву одлуку када смо одлучили да изградимо Кућу за младе" - истакао је Миодраг Костић, председник МК Гроуп.

Присећања ради, МК Гроуп је донирала 200.000 ЕУР за изградњу Куће за младе у СОС Дечијем селу Краљево, чиме су пружени хуманији услови за живот тинејџера. Захваљујући овој кући која је отворена 2012, до сада је у њој боравило више десетина тинејџера без родитељског старања.>