Вести - Друштвена одговорност

Председник МК Групе одржао предавање учесницима Истраживачке станице Петница

МИОДРАГ КОСТИЋ: ДОБРА ИДЕЈА КЉУЧ УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

02/09/2016
Председник МК Групе одржао предавање учесницима Истраживачке станице Петница

Ваљево, 30. август 2016. – Након што је почетком лета МК Група упутила Истраживачкој станици Петница донацију од 2 милиона динара, МК Груп наставља са активностима, али овај пут у виду дељења најважнијег предузетничког ресура – знања. 

 

Миоград Костић, председник МК Групе, одржао је предавање младим умовима Србије, учесницима Истраживачке станице Петница и пренео своја искуства са почетка своје предузетничке каријере, али и открио шта је то потребно да би појединац „запао за око“ будућем послодавцу или инвеститору. Он је нагласио да се предузетништво у Србији често погрешно тумачи. “Бити предузетник не значи само имати своју фирму и имати много новца. У данашње време дигиталне револуције и брзих промена на тржишту, која су потпуно променила начин пословања, за успех је довољна добра идеја и иновативан начин да се она реализује”, поручио је г. Костић.

 

Истраживачка станица Петница је највећи центар овога типа у читавој јужној и југоисточној Европи. Сваке године кроз преко 160 различитих курсева, кампова и семинара ИС Петница прође око 3,000 младих из преко 500 школа из свих делова Србије. Петница пружа подршку научној настави у преко 400 школа и данас је важан аутентични национални бренд.