Вести - Пољопривреда

МК Груп највећи извозник домаћег аграра

14/02/2017
МК Груп највећи извозник домаћег аграра

Србија је прошле године извезла 3,2 милиона тона житарица, од чега је за готово 25 одсто заслужна компаније МК Груп.

У спољнотрговачкој размени српски аграр је, за разлику од других грана, током 2016. године остварио добре резултате. Европи и свету смо продали пољопривредно-прехрамбених производа за 16,20 одсто више него током претходне године – пожњевено је 3,1 милиона т пшенице, 8 милиона т кукуруза, 650.000 т сунцокрета и 630.000 т соје.

Водеће место у извозу у свим категоријама житарица без сумње заузела је наша компанија МК Груп са својим компанијама MK Commerce и Agroglobe. Укупан извоз свих житарица у Србији за 2016. годину износио је 3.213.627 т, од чега готово 25% отпада на извоз компанија која се налазе у нашем систему.

 „Остварен извоз је резултат великог рада, али и тридесетогодишњег искуства компаније и менаџмента  у области аграра. Ово богато искуство преносимо на обрађивање више од 40.000 ха земље у Србији и Украијни. Напомињем да компанија МК Груп има поуздане и светски признате партнере попут компанија Царгилл, АДМ, Нидера и других. Истичем да компанија поседује складишне капацитете од 500.000 т, који су распоређени на готово сваких 14 км широм Војводине. Овде треба додати и капацитете силоса за шећер, који износе 300.000 тона. Подсећам да компанија МК Гроуп има вертикално интегрисан процес производње и да то више и није тајна нашег успеха и титуле највеће пољопривредне компаније у Србији, а и шире ", изјавио је Немања Вуковић, један од извршних директора компаније МК Commerece и члан Борда за пољопривреду и трговину компаније МК Груп.