Вести - Друштвена одговорност

Компанија МК Групa примила захвалницу Економског факултета

31/03/2017
Компанија МК Групa примила захвалницу Економског факултета

На свечаности уприличеној поводом 80 година постојања Економског факултета у Београду компанији МК Групa додељена је захвалница за успешну вишегодишњу сарадњу.

Имајући у виду да образовање директно доприноси економском развоју, а да Економски факултет има дугу традицију развоја јако квалитетних и перспеткивних кадрова, МК Групa већ годинама пружа подршку кадровима у виду пракси, али касније и запошљавања, подржава конференције факултета, присутна је на сајмовима пракси. МК Групa организује честе посете својим производним центрима за студенте како би се они што боље упознали са радним окружењем.

 „Увек смо отворени за младе, образоване, одговорне и вредне људе, било да су заинтересовани за праксу или запослење. У нашој компанији 80 одсто огласа које расписујемо, усмерено је ка младим људима, онима који су тек стекли диплому основних студија. Сматрам да успех на дуже стазе није могућ ако нема заједничких иницијатива, сарадње и разумевања привреде, државе и науке, а сарадња МК Групе са Економским али и другим факултетима је прави пример како привреда и факултети треба да сарађују како би се обезбедили сигурнији услови пословања, и повећала конкурентности на тржишту", каже Горана Голубовић, директор сектора за људске ресурсе МК Групe.