Вести - Компанија

Миодраг Костић, председник МК Груп, говорник на Копаоник бизнис форуму

08/03/2018
Миодраг Костић, председник МК Груп, говорник на Копаоник бизнис форуму

6.3.2018. Председник МК Груп, Миодраг Костић био је један од говорника на панелу „Унапређење пореског система и реформа Пореске управе“.

На панелу одржаном током трећег дана Копаоник Бизнис Форума, г. Костић је говорио на тему унапређења рада пореских институција, заједно са представником Међународног монетарног фонда, Пјетром Даларијем, директорком Пореске управе Драганом Марковић и државним секретаром у Министарству финансија Републике Србије, Ненадом Мијаиловићем.

„Пореска управа редовно објављује спискове пореских дужника, али истовремено не даје податак ко су највеће платише. Неопходно је да држава уради озбиљну анализу и сагледа које компаније плаћају највећи порез и највише издвајају за социјално и пензионо. Тиме би могла да предвиди које мере треба предузети да би те компаније брже расле и напредовале, а да државне и приватне фирме, које годинама не измирују своје обавезе, санкционише“, истакао је г. Костић том приликом.

Компанија МК Груп је један од спонзора Копаоник бизнис форум ове године се одржава 25. пут, а сваке године окупи велики број економиста, привредника, политичара, представника медија из Србије и региона, како би покушали да одговоре на највеће изазове српске економије.