Вести - Компанија

Неопходна јединствена монетарна и фискална политика ЕУ

Миодраг Костић, председник МК Груп, говорник на Међунарној парламентарној конференцији “Идејом ЕУ до мира и развоја”

15/05/2018
Неопходна јединствена монетарна и фискална политика ЕУ

12.5.2018. Председник МК Груп, Миодраг Костић, учествовао је на панелу “Однос фискалне и монетарне политике ЕУ”, заједно са представницима  Министарства финансија Владе Републике Србије и председницима Извршних одбора НЛБ Банке и Ерсте банке Србија.

“Европска Унија би требала да има јединствену монетарну и фискалну политику, по угледу на Кину, Јапан и Америку које имају највишу стопу раста”, истако је Миодраг Костић, председник МК Груп, и осврнуо се на чињеницу да већина привредника у Србији прижељкује што скорији улазак Србије у ЕУ. Г.Костић је изнео податак да многе институције као што су Европска инвестициона банка (ЕИБ), Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), Немачка организација за улагање и развој (ДЕГ), ФМО (Холандска развојна банка) и друге имају средства за помоћ Србији и пре њеног уласка у ЕУ, али се у процесу имплементације наилази на потешкоће.

Компанија МК Груп сарађује са већином финансијских институција као што су ЕБРД, ДЕГ и друге. Од 2015. године, аквизицијама из домена хотелијерства и банкарства, Гроупа је присутна у Словенији, а куповином хотелског комплекса у Савудрији 2017. у Хрватској, а компаније чланице година уназад успешно извозе своје производе у ЕУ.