Вести - Компанија

Признања на Новосадском сајму за МК Koмерц

Жита Србије, ФАО и ЕБРД на Дану Житара: МК Комерц ИЗВОЗНИК ГОДИНЕ

18/05/2018
Признања на Новосадском сајму за МК Koмерц

Нови Сад, 16. мај 2018. - Да је најбољи амбасадор српског аграра МК Комерц потврђује већ пар година заредом на најзначајнијем агробизнис догађају у централној и југоисточној Европи - Новосадском сајму пољопривреде.

На Новосадском сајму награђене су и компаније Гранеxпорт и Флора, које послују у оквиру МК Комерц. Три производа компаније Гранекспорт - кукурузни гриз, палента, кукурузно брашно награђени су великом златном плакетом за оцену квалитета произода на бази  жита и брашна, а Гранекспорт је, такође, добитник плакете за врхунски квалитет и асортиман за млинске производе од кукуруза. Компанији Флора је додељено признање за изврстан квалитет грашка и кукуруза.

„Настојимо да будемо најбољи амбасадор српске привреде у свим земаљама у свету, а награда коју из године у годину освајамо на једној од најважнијих пољопривредних манифестација Западног Балкана, додатни је подстицај, али и знак поверења. Поносни смо што је квалитет наших производа препознат како у Србији, тако и ван граница наше земље, истакао је Немања Вуковић, директор МК Комерц и директор аграра на нивоу МК Груп.

На Дану Житара, које организује Удружење “Жита Србије” у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација (УН ФАО) и Европском банком за обнову и развој (ЕБРД), уручене су повеље најуспешнијим компанијама у сектору производње, прераде и трговине житарицама и уљарицама, а за извозника године 2017. проглашен је МК цоммерце.

Компанија МК Груп, са својим чланицама МК Комерц и Агроглоб, заслужна је за чак трећину укупног извоза, показују подаци удружења "Жита Србије".