Вести - Друштвена одговорност

МК ГРУПА ПОКЛОНИЛА ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ МАЛИШАНИМА

Пет година постојања Родитељске куће у оквиру задужбине породице Костић

18/07/2018
МК ГРУПА ПОКЛОНИЛА ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ МАЛИШАНИМА

Нови Сад,  17. јул 2018 – Поводом обележавања пет година постојања Родитељске куће у оквиру задужбине породице Костић у Новом Саду, МК Група донирала је додатне занимљиве садржаје за децу у оквиру дечијег игралишта које ће малишани који бораве у кући моћи да користе. Поред представника МК Група, свечаном обележавању петогодишњице присуствовали су представници Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) и „Института за здравствену заштиту, деце и омладине Војводине“.

“За модерно друштво, задужбинарство представља концепт даровања приватне имовине за остваривање виших друштвених циљева. Управо, предвођен том идеологијом, председник МК Групе, своју породичну кућу, као задужбину породице Костић у Новом Саду, уступио је на коришћење „Институту за здравствену заштиту, деце и омладине Војводине“ у Новом Саду. Донацијом дечијег игралишта желели смо да боравак деце оболеле од малигних обољења учинимо још хуманијим уз жељу да се сви малишани који бораве овде што пре опораве“, рекао је Јован Пурар, директор МК Групе.

До сада је у Родитељској кући боравило преко 45 деце са својим породицама, а сарадња са НУРДОР-ом и Покрајинским секретаријатом за задравство биће успешно настављена и у будућности.


Родитељска кућа, од 2013. године намењена је деци која долазе из унутрашњости у пратњи једног родитеља, током њиховог лечења од малигних обољења. Овакав вид смештаја један је од облика психо-социјалне подршке, који игра важну улогу у процесу излечења. Кућа чија је вредност 1,5 милиона евра, простире се на 1400 квадратних метара и састоји се из више независних целина. Основана је на иницијативу Националног удрузења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) и уз подрску Покрајинске владе, а њена мисија је смештај деце оболеле од малигних болести са територије целе Војводине као и пружање подршке њиховим породицама. Од отварања, више од 40 породица боравило је у задужбини породице Костић током лечења од малигиних болести.