Вести - Компанија

Миодраг Костић учествовао на конференцији Family Business Network

ФБН интернационал представља једну од највећих светских организација породичних компанија, а та непрофитна мрежа окупља више од 4.000 породичних компанија у 65 земаља.

13/09/2018
Миодраг Костић учествовао на конференцији Family Business Network

Тема панела организованог у Београду биле су компаније у породичном власништву, њихова улога у економији, али и о томе да је за њихову трансформацију и напредак неопходна подршка.

Председник MK Group Миодраг Костић истакао је том приликом да су људи који воде сопствене компаније у мањини, а да младе или потенцијалне предузетнике демотивише околина, систем вредности и образовање. 

"Сматрам да су породичне фирме најжилавији и најодрживији део српске привреде, који производи велики проценат додатне вредности, посебно имајући у виду њихову величину", рекао је г. Костић и додао да је неопходно да се млади људи из Србије охрабре за предузетништво и да се угледају на успешне примере из праксе.

Он је навео и да је шанса региона Западног Балкана у глобалној економији да повеже успешне појединце, који се истичу на медјународном тржишту.

Поред г. Костића, на панелу су говорили и председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж, председник ФБН Адриа регије и директор словеначке технолошке фирме Атек Давор Јакулин, као и председник Управног одбора НЛБ групе Блажом Бродњаком.

ФБН ће у предстојећој години одржати пет догадјаја у региону, од којих ће два бити са гостовањима предузетника чланица глобалне мреже. Са циљем изградње регионалне мреже и повезивања са инвеститорима – породичним компанијама које су део мреже.