Вести - Друштвена одговорност

Успешан завршетак хуманитарне акције “Магнет за љубав“

Дечија болница у Новом Саду добила прву магнетну резонанцу, специјалан инкубатор и пратећу опрему

20/09/2018
Успешан завршетак хуманитарне акције “Магнет за љубав“

19.9.2018. Нови Сад - Свечаним коктелом у хотелу Схератон, обележен је успешан завршетак хуманитарне акције „Магнет за љубав“.  Компанија МК Гроуп, један је од оснивача фондације “Магнет за љубав”, на чију иницијативу је сакупљено 400.000 евра за куповину пратеће опреме за Дечију болницу у Новом Саду. 

“Поносан сам што је компанија МК Гроуп, на чијем сам челу, била део овако великог значајног друштвено одговорног подухвата са циљем да деца и млади на територији Војводине добију квалитетнију дијагностику и лечење”, истако је Миодраг Костић, председник МК Гроуп.

Немерљив је и допринос Покрајинске владе која је обебедила 1 милион евра за мегнетну резонанцу за Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Реч је о најбољем дијагностичком апарату у нашој земљи, који ће омогућити дијагностику деце и омладине до 18 године и новорођенчади.

Набавком најсавременијег апарата за магнетну резонанцу, пратеће опреме и изградњом посебног објекта за ове намене, први пут створени су услови да се цео поступак дијагностике обави на Институту,на једном месту и на ефикасан начин.