Вести - Трговина

Компанија МК Kомерц потврдила статус лидера у извозу житарица

14/03/2014

Компанија МК Kомерц  је, у 2013.години,  потврдила и додатно учврстила статус лидера на домаћем и регионалном  тржишту заузевши убедљиво прво место на листи извозника житарица, са количином од 200.000 мт. Промет уљарица (сунцокрета и соје), на домаћем и ино тржишту је достиго ниво од преко 100.000 мт . Као и сваке године, компанија МК Kомерц  је радила на осавремењивању својих пословних процеса као и на усклађивању истих са светским токовима и сходно томе се сертификовала по ИСЦЦ стандардима за трговање  http://www.iscc-system.org/en/certificate-holders/valid-certificates/ .

На овај начин,  роба из портфолиа МК Kомерц  ће лакше и брже налазити свој пут до крајњих купаца и имати компаративну предност у односу на друге конкуренте.

У актуелној сезони 2013/2014, наставили смо успешну сарадњу са великим бројем пољопривредних газдинстава и фирми из области пољопривреде на пословима кредитирања пољопривредне производње и пласирања целокупног програма репроматеријала, пре свега вештачких ђубрива, семена и пестицида. У овој сезони, планирани промет ђубрива је око 100.000 мт. Имамо у понуди увозна и квалитетна азотна ђубрива, као што су руска УРЕА и АН, и кутинска УРЕА. Такође, имамо и увозна мешана ђубрива најзаступљенијих формулација, НПК 15:15:15 и НПК 16:16:16, као и осталих међуформулација. Поред тога, продајемо и све домаће брендове вештачких ђубрива, азотних и мешаних. У својој понуди, такође,  имамо и ексклузивну понуду семенске соје Ангела, која је прошле године дала добре резултате и настављамо са повећаним пласманом. Код пестицида бисмо посебно истакли препарат Целло, произвођача Баyер, за који је МК Kомерц дистрибутер.