Вести - Трговина

Жито Бачка добитник Велике златне медаље Пољопривредног сајма у Новом Саду

24/05/2014
Жито Бачка добитник Велике златне медаље Пољопривредног сајма у Новом Саду

Нови сад 24.мај 2014. –  Предузеће Жито Бачка из Куле, које је у саставу МК Цоммерца, компаније чланице МК Гроуп, добитник је "Велике златне медаље" новосадског Пољопривредног сајма 2014. за "Пшенично наменско брашно за пите, коре и буреке", што је још један доказ квалитета брашна које се у овом млину производи.

Ово јако пшенично брашно има високу хранљиву вредност и по својим карактеристикама је јединствено на тржишту Србије. Брашно је самлевено од прецизне мешавине најквалитетнијих високопротеинских сорти пшенице. Млевење је обављено на новој млинској опреми инсталираној ове године. Правилан избор сорти, њихово мешање и саму прераду је осмислио и водио стручни кадар Жито Бачке. Нови производ је одмах пронашао пут до купаца и за кратко време постао препознатљив извозни бренд.

Сировинску базу за специјалне врсте брашна и у будућности ће обезбеђивати МК Аграр на својим њивама уз примену пуних агротехничких мера, а Жито Бачка ће наставити да ради на даљем развоју специјалних врста брашна разних намена.