Вести - Месна индустрија

Компанија Kарнекc добила “халал“ сертификат

29/07/2014
Компанија Kарнекc добила “халал“ сертификат

Београд, 29. јул 2014. – Индустрија меса Kарнекc, која послује у оквиру МК Групе, добила је престижни Халал сертификат за квалитет и безбедност хране на основу низа спроведених и контролисаних поступака у процесу производње, а који су одобрени од стране Агенције за сертификацију.

У првој фази сертификована су три Kарнекc производа: Говеђи гулаш, Сува говеђа пршута и Сува говеђа пршута са луком, а у плану је сертификовање и портфолиа пилећег, говеђег и рибљег програма.

- Халал стандард почива на превентивној-проактивној методи и компатибилан је са другим међународним стандардима који уређују област квалитетног управљања производњом (ИСО, ХАЦЦП и други). Добијање сертификата и испуњавање „Халал“ стандарда представља додатну потврду квалитета Kарнекc производа и омогућиће Kарнекc-у значајно проширења тржишта и повећање извоза производа, пре свега на тржишта држава у којима живи велики број становника исламске вероисповести - истакли су из пресс службе Kарнекc-а.

Kарнекc је водећа компанија у Србији у области производње меса и прерађевина од меса, са традицијом и искуством дугим преко 56 година. Поседовање и примена, поред Халала, и осталих међународно признатих сертификата, додатно потврдјују потпуно контролисан процес производње и врхунски квалитет Kарнекc производа.