Вести - Друштвена одговорност

Компанија МК Груп и Саша Ђорђевић у новој хуманитарној акцији

19/02/2015
Компанија МК Груп и Саша Ђорђевић у новој хуманитарној акцији

Сјеница, 19. фебруар 2015. – Ђаци основне школе „Свети Сава“ из Пештера близу Сјенице, имаће прилику да се радују у наредном периоду, а све захваљујући МК Груп на челу са Миодрагом Костићем, који су обезбедили импровизовани биоскоп у једној од учионица ове основне школе. Приликом доделе донације у просторијама школе, са ђацима се дружио наш истакнути спортиста Александар Саша Ђорђевић.

 

„Пуно ми је срце када видим дечије осмехе јер сваком детету треба омогућити да се игра, развија и расте у стимулативном окружењу. Просперитет друштва зависи од садашње деце и од тога колико улажемо у њих.“, рекао је Александар Саша Ђорђевић.

 

“Сећам се свог првог одласка у биоскоп и поносан сам што ће МК Груп период детињства и одрастања ове дечице учинити лепшим и лакшим и срећнијим. Свако од нас је одговоран да осигура да свако дете добије једнаку шансу да оствари своје потенцијале и постане активан члан друштва који касније доприноси новим генерацијама. Заједно морамо да удружимо напоре да се деци у Србији омогућимо лепше и безбрижније детињство”, изјавио је  Александар Милинковић, представник МК Груп.

 

Компанија МК Груп наставиће да у складу са стратегијом друштвено одговорног пословања подржава установе, пројекте и иницијативе које за циљ имају омогућавање квалитетнијег живота деце, особа са инвалидитетом и сиромашних.

Основна школа „Свети Сава“ у месној заједници Баре удаљена је од Сјенице 30 километара и зими је често одсечена од осталог света.