Вести - Друштвена одговорност

МК Груп угостила младе из СОС Дечијег села

15/03/2015
МК Груп угостила младе из СОС Дечијег села

Средњошколци и студенти, штићеници СОС Дечијег села у Краљеву посетили су МК Груп где су се дружили са представницима компаније и стекли увид у то како изгледа њихов радни дан. У оквиру организоване посете, млади су посетили и клуб ”Привредник”, а том приликом Миодраг Костић, председник МК Груп свечано им је уручио поклоне – таблет рачунаре како би током школовања бележили још веће успехе.

”Веома ми је драго што је МК Група данас угостила младе из СОС Дечијег села. Неки од њих су сада већ бивши становници куће јер су пошли на студије у друге градове ван Краљева, а неки још увек бораве у кући. Пуно ми је срце што су на добром путу да израсту у вредне младе људе. Одговорност коју осећамо према овој деци није се завршила изградњом и донацијом куће СОС Дечијем селу 2012. године. Ми континуирано бринемо о њима, а до сада смо већ неколико штићеника запослили код нас. Они знају да увек могу да рачунају на нашу подршку”, изјавио је поводом посете Миодраг Костић, председник МК Груп.

”Године 2012, компанија МК Груп изградила је Кућу за младе, при СОС Дечијем селу у Краљеву у коју се тада уселило 15 тинејџера без родитељског старања. Изградњом куће, интересовање МК Груп за њене станаре, није се завршило. Такође, и млади мисле на нас јер је данашња посета њихова идеја. Драго нам је што су били наши гости и имали прилике да се ближе упознају са нашим радом. Верујемо да ће израсти у одговорне и вреде младе људе, а ми смо ту да им у томе помогнемо”, рекао је Љубиша Раденковић, генерални директор компаније Суноко.

Пројекат изградње Куће за младе при СОС Дечијем селу у Краљеву, само је један од многих које МК Груп спроводи у оквиру свог друштвено-одговорног пословања. Бринући о друштвеним вредностима, негујући и истичући значај социјално одговорног пословања, МК Гроуп континуирано настоји да обезбеди помоћ угроженима, да им пружи сигурнију будућност и олакша пут ка остварењу циљева.