Вести - Друштвена одговорност

Студенти престижног Универзитета Станфорд у посети Србији

Мидраг Костић поделио своја професионална искуства са најбољим студентима на свету

07/04/2015
Студенти престижног Универзитета Станфорд у посети Србији

Београд, 23. март 2015. – Компанија МК Груп, на челу са Миодрагом Костићем, угостила је МБА студенте Универзитета Станфорд у САД, најпрестижније пословне школе на свету по оцени Форбес магазина. Том приликом, Миодраг Костић, председник компаније поделио је своја знања али и открио студентима неке од тајни успеха једне од најбољих домаћих компанија.

”Задовољство је угостити студенте једног од најбољих светских универзитета, а посебно ми је драго што су одабрали МК Груп међу компанијама које ће посетити, јер то потврђује да се успех наше компаније препознаје и у свету и да представља модел добре праксе. МК Груп се увек радо одазове позивима када је у питању размена искуства посебно са младим и образованим људима, који могу представљати потенцијал сваке компаније,“ изјавио је поводом посете Миодраг Костић, председник МК Груп.

Студентско путовање организовано је у оквиру практичног дела наставног програма Универзитета Станфорд како би МБА студенти добили што шире познавање глобалних, пословних и економских збивања одређених региона. Ове године, од више од двадесет понуђених студијских путовања, студенти су одабрали Србију и Хрватску због њиховог великог интересовања за економски развој Источне Европе, посебно ове две земље. Током посете Србији и Хрватској, делегација од тридесет МБА студената, заједно са Проф. Др Кен Схоттс-ом, имаће прилику да се боље упозна са привредом, организацијом друштва и културом ове две земље као и могућностима њиховог будућег економског и друштвено-политичког развоја. По повратку у САД, студенти ће стечена знања и искуства поделити и са другим колегама и професорима овог Универзитета.

Станфорд Градуате Сцхоол оф Бусинесс (ГСБ) је према часопису Форбес, најбоља МБА пословна школа на свету. Овај престижни универзитет може се похвалити великим бројем познатих који су га похађали, али је исто тако и центар са двадесет и једним добитником Нобелове награде.