Društvena odgovornost

Odgovorni prema zajednici

Svakodnevno brinemo o društvenim vrednostima, negujemo i ističemo značaj socijalno odgovornog poslovanja u svim lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Težimo da sarađujemo sa zajednicom u rešavanju aktuelnih problema za opštu dobrobit, gde god je to moguće. Naš doprinos  društvu ispoljava se kroz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne aktivnosti.

Kontinuirano se zalažemo da pomažemo ugroženima, da im pružimo sigurniju budućnost i olakšamo put ka ostvarenju ciljeva. Sa vizijom o boljem sutra, uputili smo donaciju u vrednosti od 220.000 eur za izgradnju kuće za mlade u SOS dečijem selu Kraljevo. Uz podršku opštine Kraljevo, obezbeđeno je zemljište za izgradnju kuće od 340 kvadratnih metara. Tokom proleća 2012. godine postavljen je kamen temeljac, a na jesen 2012. krovna konstrukcija kuće. Kuća je udomila 15 tinejdžera kojima su pruženi uslovi za humaniji život.  Kao neko ko podržava i neguje zdrave porodične vrednosti, smatramo da sva deca imaju jednaka prava na osnovne potrebe i ovim želimo da im omogućimo da ta prava i ostvare.

Od nedavno, jedna od centralnih aktivnosti društveno odgovornog poslovanja MK Grupe je i zadužbinarstvo porodice Kostić. Na ovaj način, realizuje se niz aktivnosti koje imaju za cilj očuvanje i negovanje humanih vrednosti.