Vesti - Društvena odgovornost

Kompanija MK Group primila zahvalnicu Ekonomskog fakulteta

31/03/2017
Kompanija MK Group primila zahvalnicu Ekonomskog fakulteta

Na svečanosti upriličenoj povodom 80 godina postojanja Ekonomskog fakulteta u Beogradu kompaniji MK Group dodeljena je zahvalnica za uspešnu višegodišnju saradnju.

Imajući u vidu da obrazovanje direktno doprinosi ekonomskom razvoju, a da Ekonomski fakultet ima dugu tradiciju razvoja jako kvalitetnih i perspetkivnih kadrova, MK Group već godinama pruža podršku kadrovima u vidu praksi, ali kasnije i zapošljavanja, podržava konferencije fakulteta, prisutna je na sajmovima praksi. MK Group organizuje česte posete svojim proizvodnim centrima za studente kako bi se oni što bolje upoznali sa radnim okruženjem.​​​

 „Uvek smo otvoreni za mlade, obrazovane, odgovorne i vredne ljude, bilo da su zainteresovani za praksu ili zaposlenje. U našoj kompaniji 80 odsto oglasa koje raspisujemo, usmereno je ka mladim ljudima, onima koji su tek stekli diplomu osnovnih studija. Smatram da uspeh na duže staze nije moguć ako nema zajedničkih inicijativa, saradnje i razumevanja privrede, države i nauke, a saradnja MK Grupe sa Ekonomskim ali i drugim fakultetima je pravi primer kako privreda i fakulteti treba da sarađuju kako bi se obezbedili sigurniji uslovi poslovanja, i povećala konkurentnosti na tržištu", kaže Gorana Golubović, HR direktor MK Group.