Vesti - Kompanija

MK Group najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama

20/10/2017
MK Group najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama

Beograd, 20. oktobar 2017. godine – Menadžment kompanije MK Group prethodnih dana je boravio u radnoj poseti Kini, gde je imao susrete sa predstavnicima vodećih kineskih kompanija, a u cilju uspostavljanja saradnje sa partnerima iz sektora poljoprivrede, hotelske industrije i bankarstva.

 

Predstavnici kompanije MK Group su se u Pekingu sastali sa čelnim ljudima najvećih kineskih banaka, gde je razgovarano o mogućnostima za investiranje i saradnju. Sastanci su se održali sa “Industrijskom i komercijalnom bankom Kine (Industrial and Commercial Bank Of China – ICBC )“, „Kineskom građevinskom bankom“ (China Construction Bank – CCB ), „Azijskom bankom za infrastrukturu i investiranje (Asian Infrastructure Investment BankAAIB )“, ali i „Kineskom bankom (Bank of China BOC )“, koja je ove godine počela sa radom u našoj zemlji, a čijim dolaskom se očekuje eksponencijalni rast kineskih investicija u našoj zemlji.

 

Jaki poslovni partneri, ali i tradicionalno prijateljski odnosi, dovešće do unapređenja poslovne saradnje  između jednog od najuspešnijih holdinga u regionu i kineskih kompanija.

 

MK Group i u narednom periodu planira usmeravanje fokusa novih poslovnih aktivnosti na Srbiju i zemlje regiona. “Strateško opredeljenje MK Group ostaje ulaganje i dalji razvoj u sektorima poljoprivrede, turizma i hotelijerstva i bankarstva. Partnere, sa kojima bismo razvijali poslove iz industrija u kojima planiramo nastavak razvoja, tražimo među jakim kompanijama i investitorima sa iskustvom i dokazanim rezultatima iz tih ili sličnih branši, a to je upravo ono što kinesko tržište, kao strateški značajno, može da ponudi”, zaključio je Dušan Radičević, direktor MK Group.

 

Pored bankarskog sektora, rukovodstvo MK Group se, tokom boravka u Kini, sastalo i sa čelnim ljudima jedne od najvećih kompanija iz oblasti osiguranja, kao i kompanijama koje se bave proizvodnjom hrane i distribucije. Pored navedenog, razmatrale su se i poslovne mogućnosti sa potencijalnim partnerima iz oblasti turizma i hotelijerstva.