Vesti - Kompanija

MK GROUP DOVELA NAJVEĆU REGATU U PORTOROŽ

MK Group i biser njene turističke divizije, Hotel Kempinski Palace Portorož, postali su partneri najveće svetske regate Barkolane, koja okuplja najbolje jedriličare sveta.

04/10/2018
MK GROUP DOVELA NAJVEĆU REGATU U PORTOROŽ

Druge nedelje oktobra, ova trka će okupiti više od 2.000 jedrilica, kao i 25.000 učesnika, koji će jedriti po Tršćanskom zalivu. Pored sponzorstva glavne trke i nagrada za najbolje jedriličare, Hotel Kempinski Palace Portorož, je ove godine i glavni sponzor reli regate “Go to Barcolana from Slovenia”, koja počinje u subotu 13. oktobra.

Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK Group, izjavio je da odluka da ova kompanija podrži  Barcolanu, najveću regatu na svetu, i slovenačku reli regatu “Go to Barcolana from Slovenia”, nije bila teška. Dodao je da je glavni cilj bio da obezbede da upravo ova reli regata startuje iz Portoroža i to je možda bio nešto teži zadatak.

„Naše strateško opredeljenje je da podržavamo sportske aktivnosti, kao i aktivnosti lokalne sredine u cilju promocije turizma. Naša kompanija je poznata kao nosilac razvoja lokalnih zajednica u koje investira. Nije prvi put da destinacija u koju mi ulažemo postane sinonim uspešnog turizma jer nama nije cilj da stvorimo samo uspešan hotel već uspešnu destinaciju. Upravo zbog toga, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, želimo da damo aktivan doprinos razvoju slovenačkog turizma kao i da razvijemo Portorož u jedno od najprestižnijih turističkih letovališta na Jadranu”, rekao je Nikola Avram. On je istakao da MK Group želi da zadrži lidersku poziciju u regionu, kao i da razvije hotelski biznis na najatraktivnijim lokacijama na Jadranu i regionu u sinergiji sa ostalim delovima MK Group.

Divizija turizma je u sastavu MK GROUP već 10 godina. Portfolio obuhvata 15 hotela u okviru 5 hotelskih grupacija i to već pomenuti Kempinski Palace Portorož, Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, MK Mountain Resort na Kopaoniku, Sheraton u Novom Sadu, kao i manjinsko vlasništvo u Hotelskoj Grupaciji Budvanske Rivijere u Crnoj Gori.