Vesti - Društvena odgovornost

Učenja nikad dosta

15/03/2015

Do dugoročnog i održivog razvoja pogodnog po životnu sredinu doći će se samo ukoliko su zaposleni u preduzećima svesni relevantnosti i važnosti svojih aktivnosti i načina na koji oni doprinose očuvanju životne sredine.

Poljoprivredna preduzeća koja rade u sastavu MK Group obrađuju više od 20 hiljada ha zemlje u Srbiji i opredeljena su da pri realizaciji svojim aktivnosti primenjuju najbolju praksu u cilju sprečavanja zagađivanja životne sredine.

Iako je tokom 2014. godine adekvatno, na zakonom propisan način zbrinuta i reciklirana celokupna količina ambalaže od sredstava za zaštitu bilja generisana na poljoprivrednim imanjima MK Group, i dalje se konstantno radi na usavršavanju svih zaposlenih koji rukuju sredstvima za zaštitu bilja. Pravilno korišćenje, održavanje, skladištenje odgovarajuće lične zaštitne opreme, trostruko ispiranje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja, njihovo razvrstavanje i adekvatno odlaganje su samo neke od tema koje su prezentovane zaposlenima u sistemu MK Group na nedavno održanoj obuci od strane stručnih i profesionalnih predavača.

U cilju zaštite životne sredine naša preporuka je svima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom da nikada ne bacaju praznu ambalažu na njivi, u kanale za odvodnjavanje i navodnjavanje, u kanale pored puta, nikada ne spaljuju ili zakopavaju, ponovo koriste ili odlože praznu ambalažu u kontejner za komunalni otpad, jer priroda je samo jedna.

Udružimo naša znanja i iskustva, jer kao Tim znamo mnogo više, radimo mnogo efikasnije i stvaramo bolje i lepše.