Vesti - Društvena odgovornost

Kupovinom naših proizvoda i Vaša porodica daje doprinos očuvanju životne sredine

22/05/2015

Šećer, paštete i namazi, trajne kobasice, salame i parizeri, viršle, smeše za ishranu živine, svinja, goveda i ovaca, vino, semenski proizvodi, griz, pšenično i kukuruzno brašno, stočno brašno, veštačko đubrivo, sredstva za zaštitu bilja su samo neki od naših proizvoda koji se mogu naći na policama marketa širom Srbije i čija ambalaža završava u reciklažnim centrima.

Preduzeća, koja posluju u sastavu kompanije MK Group svoje proizvode, odnosno proizvode iz uvoza plasiraju na tržište u primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj ambalaži, te su stoga odgovorna da iz godine u godinu recikliraju sve veću količinu ambalažnog otpada i ispune nacionalni cilj upravljanja ambalažnim otpadom.
Nacionalni cilj propisan za 2014. godinu iznosio je 30% za ponovno iskorišćenje, odnosno 25% za reciklažu ambalažnog otpada od ukupne količine plasirane ambalaže na tržište R. Srbije. Recikliranjem blizu 1500 tona ambalažnog otpada od sopstvenih proizvoda, kao što su papirna i kartonska ambalaža, ambalaža od plastike, stakla, metala i drveta, članice MK Group doprinele su smanjenju količine ambalažnog otpada koji se odlaže na deponije i smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu.

Kada kupujete naš proizvod, imajte u vidu da kompanija MK Group reciklira ambalažu tog proizvoda.
Stvarajmo zajedno čistiji i bolji život.